База на знаење

24/7/365 Support

ARKAHOST.mk | Веб страни | Веб Хостинг | Регистрација на домени | Програмирање | Веб дизајн | Windows Хостинг| Дедицирани сервери | Линукс Хостинг| Сео| E-продавници | ..... > База на знаење > Контролен панел Cpanel > Најава во Cpanel и Webmail


Најава во Cpanel и Webmail
Најава во cPanel

 

 

Забелешка:

Во следниве примери, 192.168.0.1 ја претставува вашата веб-страница или IP адресата на серверот, а example.com го претставува вашето име на домен.

За пристап до cPanel, внесете еден од следните URL-и во вашиот префериран прелистувач:

https://192.168.0.1:2083 - Пристап cPanel преку шифрирана врска со вашата IP адреса.
https://example.com:2083 - Пристапете кон cPanel преку шифрирана врска со вашето име на домен.
http://192.168.0.1:2082 - Пристап cPanel преку енкриптирана врска со вашата IP адреса.
http://example.com:2082 - Пристапете кон cPanel преку енкриптирана врска со вашето име на домен.
Можете да се најавите со еден од следниве методи:

Користете cPanel сметка

За да се најавите со вашата сметка cPanel, направете ги следните чекори:

Внесете го вашето корисничко име cPanel во полето за корисничко име.
Внесете ја вашата лозинка во полето за лозинка.
Кликни за најава.


Забелешка:

 Доколку користите CDN  cloudflare  за влез во Cpanelot користете го следниот распоред   најпрво cpanel. па вашето име на домен пример   https://cpanel.example.com .
 

Најава во Webmail

 

 

 

 

 

 

Пристапете директно кон Webmail

Забелешка:

Во следниве примери, 192.168.0.1 ја претставува вашата веб-страница или IP адресата на серверот, а example.com го претставува вашето име на домен.

За да пристапите до Webmail, внеси еден од следните URL адреси во преферираниот прелистувач:

https://192.168.0.1:2096 - Пристапете до вашата Webmail преку шифрирана врска со вашата IP адреса.
https://example.com:2096 - Пристапете до вашата Webmail преку шифрирана врска со вашето име на домен.
http://192.168.0.1:2095 - Пристапете до вашата Webmail преку енкриптирана врска со вашата IP адреса.
http://example.com:2095 - Пристапете до вашата Webmail преку енкриптирана врска со вашето име на домен.


Можете да се најавите со еден од следниве методи:

Користете Webmail сметка
За да се најавите со вашата Webmail сметка, направете ги следните чекори:

Внесете го вашето корисничко име во полето за корисничко име.
Внесете ја вашата лозинка во полето за лозинка.
Кликни за најава.

Забелешка:

 Доколку користите CDN  cloudflare  за влез во Webmail користете го следниот распоред   најпрво webmail. па вашето име на домен пример   https://webmail.example.com .

 

 

 


Дали одговорот беше корисен?

Додај фаворити Додај фаворити    Печати ја оваа статија Печати ја оваа статија