База на знаење

24/7/365 Support

ARKAHOST.mk | Веб страни | Веб Хостинг | Регистрација на домени | Програмирање | Веб дизајн | Windows Хостинг| Дедицирани сервери | Линукс Хостинг| Сео| E-продавници | ..... > База на знаење > Како да го оптимизирам сајтот со cloudflare > CDN


CDN
 

 

Комплетнo DNS подесување

 

Ова подесување бара да ги ажурирате моменталните сервери за имиња на домените на серверите за имиња Cloudflare. Ова значи дека Cloudflare станува авторитативен DNS. Сè уште можете да додадете и да управувате со вашите DNS записи во 'Advanced Zone Editor, кој е поврзан со Cloudflare додатокот. Комплетна DNS обезбедување го заштитува доменот на root (example.com), како и поддомените (www.example.com).

 

Партнерите можат да контролираат дали да овозможат поставување на Целосна DNS-зона за нивните клиенти. Н.Б. Поставувањето CNAME не може да се оневозможи. Еве ги достапните опции како Cloudflare може да биде овозможено:

 

• Стандардна опција: само CNAME подесување

 

• Двете: CNAME и целосни DNS подесувања

 

 

За да овозможите Full DNS, молам, надградба на следниот параметар од 'false' во 'true' во датотеката config.js која може да се најде: /usr/local/cpanel/base/frontend/paper_lantern/Cloudflare/config.js.

 

 

"FeatureManagerIsFullZoneProvisioningEnabled": точно

 

 

Откако ќе го ажурирате параметарот, ова ќе овозможи обете Cloudflare поставувања (т.е. CNAME и Full DNS) за вашите клиенти.

 

 

 

 

Како да го активирате Cloudflare во корисничкиот интерфејс на cPanel

 

 

 

ЧЕКОР 1: Најдете го Cloudflare во контролниот панел

 

Откако Cloudflare додатокот е инсталиран, корисниците ќе ја видат "Cloudflare" иконата во cPanel.

 

 

 

ЧЕКОР 2: Активација

 

Ако веќе имаате директна сметка Cloudflare, пријавете се. Ако не, кликнете на    --->>  регистрирај сметка <<----  бесплатно е :) 

 

 

 

 

ЧЕКОР 3: CNAME или Полно DNS подесување

 

Подесување CNAME

 

Стандардно, Cloudflare е поставено за вашите клиенти кои користат CNAME. За да овозможите Cloudflare на CNAME, кликнете на "Земи го копчето" Доделување на домеин со CNAME Setup ".

 

 

Целосна опција за DNS

 

Откако ќе ја овозможите опцијата Full DNS во датотеката config.js, вашите клиенти можат да изберат и користат CNAME или Full DNS подесување. Откако клиентот ќе ја избере Опцијата за целосен DNS поставување, ќе биде побарано да ги обноват своите сервери за имиња на серверите за имиња обезбедени од Cloudflare.

 

 

 

 
Клиентите ќе треба да ја освежат страницата откако провајдерот на DNS ги ажурира серверите за имиња на серверите за имиња Cloudflare. ВЕ МОЛИМЕ ЗАБЕЛЕШКА: Cloudflare приклучокот ги повлекува сите записи на DNS од 'Advanced Zone Editor'. Ако клиентот сака да додаде нов DNS запис, прво треба да го креираат во 'Advanced Zone Editor'. Дури откако DNS-записот ќе се појави во UI-интерфејсот на Cloudplare cPanel.

 

 

ЧЕКОР 4: Овозможете Cloudflare за поддомени

 

За поддомени, кликнете на сивата икона за облак и преминете во портокалова боја. Ова значи дека сообраќајот ќе тече низ Cloudflare за овие поддомени.

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕКОР 5: Анализа

 

Вашата страница може да ја види анализата Cloudflare за секоја страница со кликање на иконата "Анализа".

 

 

 

ЧЕКОР 6: Дополнителни поставувања и надградувања

 

 

Откако  ќе влезете во Cloudplare cPanel plugin 'Security' јазичето, тие треба да бидат во можност да ги видите поставките и да инсталирате автоматски "SSL".

 

 

 

 

 

Откако  ќе влезете  во Cloudplare cPanel plugin 'Perfomance' јазичето, тие треба да бидат во можност да ги видите поставките за кеширање и оптимизација.

 

 

 

 

 

 


Дали одговорот беше корисен?

Додај фаворити Додај фаворити    Печати ја оваа статија Печати ја оваа статија